De bekkenbodemspieren en 10 redenen om er mee aan de slag te gaan

Van veel vrouwen krijgen we bij Mail & Female vragen over bekkenbodemspieren en Ben-Wa ballen. Na de Fifty shades of Grey hype was er een ware run op. Wij zijn blij met die aandacht voor dit o, zo belangrijke bekkenbodemgebied. Hier bevindt zich namelijk ook ons lust & leven centrum om het maar eens dramatisch uit te drukken! Dus zowel vanwege onze gezondheid als voor ons libido een onderwerp waar we je graag voor uitnodigen om serieus aandacht voor te hebben. Jammer is natuurlijk dat er veel onzin wordt geschreven over Ben-Wa ballen. Zo zou je kunnen verwachten dat je er van klaarkomt… Nu kan dat uiteindelijk heel goed maar daar gaat wel wat oefening aan vooraf! Laten we dus een aantal feiten op een rijtje zetten zodat je weet wat je ervan mag verwachten.

Hoe zit het ook al weer met dat bekkenbodem/ PC (pubococcygeus) spier? 

De afbeelding hier geeft een overzicht van het bekkenbodemgebied bij mannen en vrouwen. Voor iedereen is het belangrijk dat de spieren in dit gebied in goede conditie blijven. Bij vrouwen speelt het meer als gevolg van zwangerschap & bevallingen. Maar voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je bekkenbodemspieren verslappen naar mate je ouder wordt (het is tenslotte een spier en spieren verslappen). Bij een vrouw houdt deze spierbundel de ingewanden op de plek (je kent vast de verhalen over 'verzakkingen'). Heel functioneel kun je stellen dat de bekkenbodemspieren er voor zorgen  dat we onze plas/poep kunnen ophouden, en je wilt voorkomen dat je met inlegkruisjes moet lopen!

bekkenbodem

 

Belang van een goede doorbloeding

Een meer erotische reden om dit gebied optimaal te trainen heeft te maken met het feit dat in dit gebied ook je gevoel voor seksualiteit huist! Een goede conditie van de bekkenbodemspieren zorgt voor een goede doorbloeding van dit gebied. En  de doorbloeding houdt de vaginawand elastisch. Hierdoor zal de vaginawand  haar sappigheid behouden en blijven ook de liefdessappen stromen. (Ja, ook na de overgang).Voor mannen geldt dat de conditie van het bekkenbodemgebied hem in staat stelt controle te hebben over zijn zaadlozing. Mannen met erectie stoornissen, - als deze verder geen medische of psychische oorzaak hebben-, kunnen direct een verlichting van hun probleem vinden door het verbeteren van deze spieren.   

Liefdesspieren!

Het is dan ook niet voor niets dat Mail & Female de bekkenbodemspieren bij voorkeur:  LIEFDESSPIEREN noemt. Deze bundel spieren omsluiten je belangrijkste energiecentrum: je liefdes- en je seks centrum.  Hier is de levensbron van waaruit je behoefte aan (zelf)liefde en (zelf)seks ontspringt. En dit is tevens een gebied waar we onvoldoende contact en 'verbinding' mee kunnen hebben. Dit gheldt in het bijzonder voor vrouwen, omdat we geen zicht hebben op onze genitalien zoals een man. In het ergste geval is het gebied verkrampt en is er geen 'verstandhouding' laat staan liefde voor je lustorgaan. Het gevolg is een 'schraal' gebied zonder levenssappen... Dit klink in eerste instantie wellicht wat zweverig en mysterieus maar als je ermee aan de slag gaat zal je merken dat een goed contact met je bekkenbodemgebied je sensualiteit en seksualiteit een enorme boost gaat geven. Het is ook helemaal niet ingewikkeld want we zijn gelukkig heel goed in staat om deze spieren in een goede conditie houden of te brengen. Dat doe je met de zogenaamde Kegeloefeningen. Deze oefeningen komen verderop aan de orde, maar eerst de 10 belangrijkste redenen om actief met je liefdesspieren aan de slag te gaan:

 • De goede doorbloeding van het bekkenbodem gebied maakt je gevoeliger. 
 • Je vagina wordt sappiger omdat de wand elastisch blijft
 • Je kan je erectie beter beheersen
 • je kan je orgasme beheersen; bijvoorbeeld deze uit te stellen 
 • Je wordt orgiastischer; makkelijker klaarkomen
 • Je zin in seks ontstaat  in je bekkenbodemgebied  
 • Je lijf reageert als je je spieren spant en ontspant, het tintelt en kriebelt daar weer als bij een verliefde puber.
 • een goede communicatie met je onderlichaam maakt je  positiever over je lijf en je lustgevoelens. 
 • het is een heerlijk gevoel om te ervaren dat seksuele opwinding uit jezelf komt.
 • Je wordt een blijer mens met een goed gevoel voor zelfrespect

 Wil je meer achtergrondinfo en how to’s ; daarover lees je meer bij onze Love Academy       love academy

Bekkenbodem / Liefdesspier fitness oefeningen!

Tobben over het gebrek of aan zin in seks kan vele oorzaken hebben. Soms ligt de oorzaak heel diep en is de oplossing een kwestie van jaren er aan werken. Maar dit aspect is relatief eenvoudig. Je kunt snel succes boeken als je je liefdesspieren onderhoud, traint, liefde en aandacht geeft. Voor iedereen die geïnspireerd is en meteen wil starten volgt hier de liefdesspier fitness met de : ‘kegel oefeningen’.

 

 • Je bekkenbodemspieren spannen en ontspannen zonder dat je daarbij tegelijkertijd andere spieren aantrekt, zoals je been-, bil- of buikspieren. 
 • Aanspannen van de bekkenbodemspieren terwijl je uitademt en ontspan ze terwijl je inademt. 
 • Trek de spieren 15 tot 20 keer aan, waarbij je de spanning een seconde vasthoudt. Bouw dit langzaam op tot twee maal 50 keer. Oefen dit twee keer per dag. 
 • Ben je eenmaal aan de vorige oefening gewend, houdt de spierspanning dan langer vast. Voer het aantal seconden dat je de spierspanning vast kunt houden geleidelijk op tot meer dan een minuut. Oefen ook met het druk uitoefenen op de spieren (persen). Je kunt dat doen door na het plassen even je anus ' open te zetten'. 
 • Doe de oefening in verschillende houdingen (liggen, zitten). Je kan het overal doen; niemand ziet het. Maak er een dagelijkse gewoonte van!  Heel belangrijk is dat je op je ademhaling let; diep doorademen om de energie te laten stromen!
 • Deze oefeningen kan je heel goed doen met een van de tools -die we hieronder bespreken-,omdat je je spieren daarmee  beter kunt voelen. 

Mooie tools voor bekkenbodemspier oefeningen zijn de kitjes!

Naast de gewone Ben-Wa ballen zijn er geweldige oefen-kitjes. Je kan met zo'n kit  je oefeningen opbouwen én je vorderingen goed volgen. Bijvoorbeeld het vasthouden van de zware kegel is een uitdaging, maar des te leuker om te merken dat na een tijdje oefenen (2 maanden), dit wel lukt. Een mooi bewijs van toegenomen VAGINAKRACHT merk je ook al snel bij penetratie, als je in staat bent een penis of dildo te omklemmen met je spieren.

Nova Kegel Balls

Bestel NU je oefenkit Nova Kegel Balls met 20% korting (code: nova) de set bestaat uit:

 • Starters bal: de grootste bal met binnenin een gewichtje van 49 gram. Deze minimaal 30 minuten per dag, 30 dagen lang dragen terwijl je beweegt (lopen, dansen, etc)
 • Dan: de kegel met twee ballen: 75 gram. Op dezelfde manier als boven beschreven.
 • Het zwaargewicht kegel weegt 95 gram en ook weer minimaal 30 minuten per dag, gedurende 30 dagen voor een succesvol resultaat.

NB Je mag de ballen zolang dragen als je wilt, desnoods de hele dag als je dat fijn vindt!

Breng me naar de pagina met alle oefen producten