Hoe kies ik de beste Ben Wa ballen?

Aan de slag met de Ben Wa balletjes, kegeltjes en andere tools, die je helpen bij je bekkenbodemoefeningen! Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er zijn om mee te experimenteren. De beschrijvingen sluiten aan op de belangrijkste verschillen en voordelen die deze producten bieden. Aan het eind van deze pagina vind je ook nog een drietal boeken die we graag aanbevelen omdat ze heel concrete info & tips bevatten. Mail & Female wenst je veel plezier bij je keuze en als je vragen hebt kun je altijd langkomen, bellen, mailen en chatten.We vinden het hartstikke leuk om je te adviseren want elke vrouw en man is anders en we zien het liefst iedereen happy! Maar wat de één een geweldige sensatie vindt, laat de ander onverschillig. Ben je bijvoorbeeld een vrouw van 50 jaar, heb je niet gebaard en doe je aan yoga, dan is jouw conditie anders dan een vrouw van dezefde leeftijd, met kinderen en zonder een sportief bestaan. Hoe het is gesteld met de conditie van jouw bekkenbodemspieren merk je op het moment dat je bij niezen of lachen je plas niet kunt ophouden. Het is overduidelijk dat de spieren verzwakt zijn en je kunt het beste met niet al te zware ballen beginen. In alle andere gevallen is het vaak een kwestie van smaak, budget en de mate van gewenste uitdaging. Als je op de hier getoonde foto's klikt kun je meteen door naar de producten waar je ook je bestelling kunt doen. 

 Duo- en enkele Ben Wa ballen

Wil gewoon ergens beginnen en iets uit proberen en niet veel geld besteden? Kies dan een van deze Ben Wa balletjes van siliconen om te beginnen. Het zijn holle ballen, gehuld in een laagje siliconen met binnenin een gewichtje. Ze zijn er in enkele en in dubbele uitvoering.

  Ben Wa ballen      Fun Factory Duofun factory uno

De variatie op dit thema is het grootst. De Ben-Wa ballen dragen comfortabel en zijn heel aangenaam door de stimulerende tikjes die het uitoefent tegen de vaginawand. Vooral tijdens sporten en dansen zullen ze je helpen om je spieren te gebruiken: spannen & ontspannen. De varianten verschillen in grootte en zwaarte. Een enkele bal is lichter en prima om mee te beginnen. De Fun Factory brengt de Uno en de Duo uit. Met de Ben-Wa ballen van LELO: Luna Noir kan je zelf kiezen of je 1 of 2 balletjes gebruikt.Twee ben-wa ballen hoeven niet perse te zwaar voor je te zijn. Het leuke van 2 ballen is dat het effect van de meebewegende kogels beter voelbaar zijn.

Ben Wa constructie - balletjes

Een ander voorbeeld van het balletjes concept zijn bijvoorbeeld de Luna Beads van LELO. Deze set bestaat uit vier losse ballen, van verschillend gewicht. Je kan hiermee je eigen combi maken, vanaf één bal. De siliconen vatting is het omhulsel waarin je de ballen kunt doen. Toe te passen afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeur, maak je je oefeninstrument zo zwaar als je wilt. De Nederlandse ontwerpster Rianne S. heeft ook zo'n geconstrueerde set; de Pussy Play Balls. Deze balletjes varieren ook in gewicht maar zijn wel massief. Hierin zitten dus geen meebewegende kogels, zoals bij de Luna Beads. Beide sets zijn leuke en slimme ontwerpen om mee te spelen en te variëren.

lelo luna beads                            pussy balls rianne.s

De orginele Geisha balletjes

De Japanse geisha kan met haar vaginaspieren deze balletjes laten rollen, dansen en bewegen in haar yoni (vagina)... Dat is anatomisch mogelijk omdat er in de vagina allerlei spieren in verschillende richting lopen. (Het gaat wat ver om hier over uit wijden maar het is zeker interessant! Het hoort natuurlijk bij de kennis van ons lichaam en stukje bij beetje lichten wij de sluiers over onze 'mysteriën' op.) Zover als de geisha's zijn we nog niet. Lijkt het je spannend om met de geisha balletjes te spelen? In dit mooie doosje zitten 2 goudkleurige geisha balletjes. Ze zijn van massief metaal. Het zijn vrij kleine en zware ballen en dus moeilijkheidsgraad hoog. Het zal je wellicht moeite kosten om ze binnen te houden. Let er op dat ze niet beschadigd kunnen worden door ze op een harde ondergrond te laten vallen, het gouden laagje kan beschadigen. Voel voordat je ze gaat gebruiken altijd even goed of ze nog helemaal glad en gaaf zijn. De geisha balletjes van Blooming zijn groter en dus makkelijker om met je spieren vast te houden en ze hebben een siliconen laagje.

                          geisha balletjes                                     geisha balletjes   

 Tantra | yoni ei van edelsteen

Als je geinteresseerd bent in de tantrische liefdeskunst kun je kiezen voor Tantra eitjes van massief edelsteen. De eigenschap van de steen draagt bij aan je welbevinden en varieert van betekenis.Het jade-ei is het meest bekend. Mail & Female heeft 4 soorten: jade, bergkristal, roze kwarts en jaspis. De oefeningen met deze tantra of yoni-eitjes zijn gebaseerd op de tantrische & taoïstische liefdesleer, en behelzen je hele wezen: lichaam, hart en geest. De eitjes zijn een aanbeveling voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in de theorie van deze liefdesleer en daarin willen oefenen. Wil je hierover meer te weten komen: er staan over dit onderwerp een aantal artikelen op de Love Academy site.

 TANTRA EI BERGKRISTAL              tantra ei jade                        tantra ei roze kwarts

Elke vrouw, van elke leeftijd kan met een tantra eitje aan de slag. Je kan op alle mogelijke manieren met dit eitje werken. - Ze hebben een touwtje waarmee je ze makkelijk kunt verwijderen. - Als ze te zwaar voor je zijn begin je de oefening liggend. - oefeningen met het yoni/tantra-ei vind je bij de Love Academy.

 

 Halters & Dildo's 

Experimenteren met  iets anders dan Ben-Wa balletjes of tantra eitjes kun je doen met dit zwaardere gewichten, bijvoorbeeld in de vorm van een halter. Zo'n mooie, gestroomlijnde dildo van chirurgisch staal -zoals de afgebeelde Pure Wand van Njoy-, is namelijk ook heel geschikt voor vaginaspier oefeningen. Maar ook dildo's van natuursteen of glas kunnen fijne oefeninstrumenten zijn. Je kan deze ook goed combineren met het seksuele spel, gericht op genot. Bijvoorbeeld om de G-spot te stimuleren. Je gebruikt deze producten liggend. (Op uiteraard een zachte ondergrond, zodat deze tools niet kunnen beschadigen.) Je brengt de halter/dildo in en je ondersteund deze met je handen. Vervolgens probeer je de halter met je spieren omhoog te heffen. Het is vergelijkbaar met wat je met je armspieren doet met een halter in een sportschool. Dit zijn mooie oefentools voor vrouwen die haar oefening graag combineert met een seksueel spel. Ook mannen kunnen dit principe van oefenen anaal toepassen met deze dildo's.

 njoy pure wand                                               laid.1 dildo

Vibrerende kegel "de Lelo Luna Smart Bead"

Een slim oefen-eitje dat tevens een vibrator is voor clitorale stimulatie. Dat is de Luna Smart Bead. Een fijn product voor vrouwen die zich graag wat laten verwennen. Deze intelligente Smart Bead van LELO laat je voelen wat je moet doen. Hij weet wat je nodig hebt en doet de oefening vóór. Jij hoeft alleen maar zijn ritme op te volgen. Smart! Heb je genoeg geoefend? Dan schakel je de Smart Bead in voor direct masturbatiegenot!

luna smart bead van lelo                                  lelo luna smart bead

 

Mannen en bekkenbodempsier oefen tools

Er is niet veel aandacht voor, maar mannen hebben ook bekkenbodemspieren. Voor mannen is een goede conditie van de bekkenbodemspieren van belang om goede controle over zijn erectie en zaadlozing te houden. Voor meer info & oefeningen lees je het artikel op de Love Academy. Een goede trainer voor de mannelijke pc-spier is de cockring JNja . We zien de JNja als een equivalent van onze Ben-Wa ballen. De hier afgebeelde anaal dildo Aneros.is ook een hele goede training & plezier instrument ineen. De afgebeelde Pure Plugs van Njoy zijn van verschillend gewicht en zijn als oefeninstrument even mooi als functioneel. 

aneros anaal dildo       njoy pure plus     jnaja cockring

 

De Beste Boeken met Informatie over Bekkenbodemoefeningen  & Seksualiteit

Laat je inspireren en leer meer over je lichaam en zijn/haar fantastische seksuele mogelijkheden! Als je je wilt verdiepen in deze materie dan kunnen we de volgende boeken aanbevelen!!

 saida desilets het onltuiken van de sensuele vrouw  de seksuele geheimen van de manbekkenbodem en seksualiteit

Het ontluiken van de sensuele vrouw van Saida Deslilets: Geweldig empowerend; je wordt van dit boek zo blij dat je vrouw bent! Wat een geweldig lijf hebben we toch en wat valt er veel van te genieten als je er aandacht voor hebt... Laat je inspireren door Saida Desilets. Veel info ook over hoe ons lichaam in elkaar zit en wat waarvoor dient en hoe je daar je daar goed mee omgaat. Ook handige oefeningen voor het tantra (yoni) ei. Lees daarover ook meer op de Love Academy.nl (let op regelmatig komt Saida Deslilets naar Nederland en geeft ze onder andere een lezing bij Mail & Female.) Een must read voor elke man is Mantak Chia; Seksuele Geheimen van de Man.  Bekkenbodem & Seksualiteit van Helle Godved is onmisbaar voor vrouwen omdat het helder beschrijft met illustraties laat hoe je je bekkenbodemspieren in conditie krijgt en behoudt!

Meer over bekkenbodem oefeningen