Alles wat je moet weten over glijmiddel

Glij Blij:)                                                                                         erotische massage glijmiddel

 - Direct naar onze glijmiddelen                                                                            

 - Wat zeggen andere klanten over glijmiddelen? Lees de reviews 

 - Lees hier over het  Groot Mail & Female Glijmiddel Onderzoek 

 

Welke glijmiddelen zijn er? 

Er bestaan grofweg drie soorten glijmiddel: op siliconen, water- en oliebasis. Op deze drie soorten zijn honderden varianten te vinden. Al dan niet ecologisch verantwoord, met smaakjes,met toegevoegde stoffen en geuren, en in allerlei soorten kleuren en flesjes.

Siliconenbasis

Het middel op siliconenbasis bevat een soort silicoon die niet schadelijk is voor het lichaam. De moleculen zijn te groot om door het slijmvlies en huid heen te dringen, dus de poriën raken niet verstopt. De baarmoeder kan dit middel makkelijk verwijderen, het blijft dus niet hangen in de baarmoeder zoals olie. Het grootste voordeel van glijmiddel op deze basis is dat het heel lang glijdt. Bij anale seks is dit dan ook een must. Daarnaast kan het zelfs onder water worden gebruikt, het bevat immers zelf geen water. Ideaal voor seks in het bubbelbad of zwembad. Het is veilig te gebruiken met condooms. En het is heerlijk voor erotische massage!
Een nadeel van siliconen glijmiddel is dat het niet zomaar samengaat (behalve als dit speciaal is aangegeven) met siliconen seksspeeltjes en het kan vlekken geven in je lakens. Bovendien is dit glijmiddel vaak wat duurder, maar wel erg zuinig in gebruik. 

Dit middel is ons meest lekkere, zachte en langst glijdende middel dat bestaat. Het is een doorzichtig en is smaak- en reukloos. Het is ook een massage gel, het maakt je huid zacht en je kan er lang mee glijden voor een heerlijke bodymassage... LET OP: Je kan niet alle siliconen glijmiddel samen met siliconen seksproducten gebruiken.

 

tripleglide glijmiddel

TRIPLEGLIDE: 3 in 1      

Een siliconen middel dat wel samen kan met je seksspeeltjes is onze eigen TRIPLEGLIDE  1+1= 3.
Dit siliconen middel verenigt massage +  glijmiddel met elkaar én kan je samen gebruiken met siliconen seksproducten, omdat de TRIPLEGLIDE een iets weldadiger structuur heeft, voelt het een beetje olieachtig aan maar het is geen olie.  

Siliconen glide plakt niet, is lekker zacht en blokkeert de poriën niet.Condoom safe.

 

 

 

Waterbasis

Het middel op waterbasis zijn er al dan niet met een smaakje. Deze glijmiddelen vlekken niet en zijn veilig in gebruik met latex en alle soorten seksspeeltjes. Water is daarnaast een lichaamseigen stof. Nadeel is dat het ook door de huid wordt opgenomen en daardoor snel het glijdende effect verliest, waardoor je tussentijds moet aanvullen. Let wel op bij toegevoegde smaakjes, het glijmiddel wordt vaak zoeter gemaakt door de toevoeging van glycerine. 
Bij Mail & Female verkopen we vooral Pink; een product zonder toevoeging van parabenen en glycerine. Omdat veel mensen Sensilube kennen, verkopen we deze wel maar we adviseren deze niet. Sensilube -evenals alle andere glijmiddelen van Durex- drogen snel uit en wordt plakkerig. Het resultaat is: schuurpapier...! Hoe slecht voor je plezier in seks :-( Ook horen we veel klachten over irritatie door dit glijmiddel.

Het fijnste middel op waterbasis is Pink. Speciaal voor de gevoelige vagina flora ontwikkelt glijmiddel. Goed voor alle seksproducten en fijn voor alle vormen van seks en blijft lekker lang glad. Pink bevat geen glycerine en parabenen.Ook is er voor de designliefhebber een prachtig vormgegeven flesje van het Zweedse merk Lelo : glijmiddel op waterbasis, zonder parabenen en glycerine maar wél met aloë vera.
Een middel op waterbasis laat zich gemakkelijk verwijderen.

pjur repair

Speciaal glijmiddel bij pijnlijke penetratie.

Heb je last hebben van schraalheid tijdens de penetratie? Dat kan een -tijdelijke- oorzaak hebben tijdens de overgang of na een operatie. Maar ook als je lang geen seks met penetratie hebt gehad, probeer dan Pjur Repair De Hyaluronic in Pjur Repair zorgt ervoor dat vocht zich aan je huid bindt, waardoor je huid zich als een natuurlijk stootkussentje zal ontwikkelen.

 

 

 

 

 

Glijmiddel is de bottom line bij anale seks

Het meest geschikt voor anale seks zijn de extra dikke middelen op waterbasis. De meest bekende is de K-Y. Ook is er een speciale formule: Soothe. Een glijdmiddel zonder chemische toevoegingen maar wel met Guava Schors, wat beschermt tegen infecties. Mochten er nu kleine wondjes ontstaan, ben je in ieder geval beter beschermd. Ook is de substantie van dit middel dikker dan de andere middelen, waardoor het goed op de plek blijft zitten. Voor anale seks is een jmiddel op siliconenbasis te verkiezen. Lees alles over anale seks op onze Love Academy

Glijmiddel op (biologische) plantaardige herkomst

De toenemende interesse in eerlijke en veilige producten vindt ook weerklank bij de producenten van glijmiddelen. Pink Natural is een lekker lobbig middel gemaakt met de natuurlijke ingredienten van planten. De biologische  van JO system is gezoet met agave en is natuurlijk lekker bij orale seks. Het merk Sliquid is biologisch en is mooie formule met heilzaam werkende ingredienten.

Glijmiddelen met extra fun factor

Middelen die iets extra’s doen zijn vooral te vinden op waterbasis. Sommige middelen hebben een verwarmend of juist verkoelend effect, of zitten ze in bijzonder mooi vormgegeven flesjes. Zo is er JO. Dit middel op siliconenbais gloeit warm als je wrijft en wordt aangenaam koud als je zachtjes blaast. Bij het biologische merk Sliquid vind je ook een verwarmende formule.                                                                                                 

Glijmiddel op oliebasis

Glijmiddel op oliebasis (inclusief babyolie of plantaardige olie!) is sterk af te raden. Olie is te vet voor de vagina en baarmoeder, het sluit de poriën af en vormt een voedingsbodem voor bacterien.  
Olie tast rubber -latex- aan, zoals condooms. Je kan olie wel gebruikt worden voor anale seks en voor aftrekken glijdt het ook lekker...

Wij adviseren olie alleen te gebruiken voor massage.

Als je voor de seks graag een plantaardige olie gebruikt, dan adviseren we je:

- kokosolie, jojobaolie en sojaolie, zijn feitelijk geen olien, maar het is een was en was (wax) is om die reden wel geschikt voor seks en ook  veilig in combinatie te gebruiken met condooms. Dat deze was olie worden genoemd is wel verwarrend. 

 

 

Massage olie

Heerlijke olien voor massage zijn onder meer de massageolien van Mail & Female, op basis van zoete amandelolie, verrijkt met - van biologisch oorsprong geteelde- essences. Een mooie massageolie is ook Serenity van Kamasutra, met marjolein en lavendel. Massageolien van Intimate Earth; heerlijke geuren en van biologische oorsprong.

 

 

 

 

  

 lelo, massage kaars

 

 

Massage kaarsen op basis van was

Zalig geurende massage kaarsen, die eenmaal gesmolten een warme massageolie zijn geworden: Swede Senze. De basis van deze massage kaars is plantaardige was: jojoba- en soja-was en ze zijn in verschillende verrukkelijke geuren te verkrijgen. Deze basis is dus veilig voor alle seks, speeltjes en condooms.

 

 

Naar overzicht producten: glijmiddelen                                                                    

Naar overzicht producten: massageolien

Resultaten Mail & Female Glijmiddelenonderzoek

Reviews glijmiddelen: reviews

 

 

Mail & Female, the original sexshop by women.

De sexshop met een missie!